Panik Atak Belirtileri
Panik Atak Belirtileri, Aniden başlayan ve belirli süreler aralığında tekrar eden ve bazı bedensel tepkilerin görülme halidir. Çevrede korkunun oluşabilmesi için herhangi bir tehlike durumu yokken de kişi kendini korkmuş ve rahatsız hissedebilir. Panik atak sürecinde fiziksel ve duygusal belirtilerin eşlik ettiği aşırı panik ya da korku durumu yoğundur.
Panik atak belirtileri nelerdir ?
Panik atak geçiren kişide bazı fizyolojik değişiklikler görülebilir. Bunlara; çarpıntı, ateş basması, baş dönmesi, sersemlik hissi, baygınlık hissi, vücutta titreme, gögüs ağrısı, hızlı kalp atışı, mide bulantısı, karın ağrısı, nefes darlığı, terleme, üşüme, el ve ayak parmaklarında karıncalanma ve uyuşma örnek olarak verilebilir. Ayrıca panik atak geçiren kişi, kalp krizi geçirdiğini düşünerek ölecekmiş gibi de hissedebilir.
Panik atak belirtileri, Panik atağı bir diğer şekilde korku nöbeti olarak da adlandırabiliriz. Bu atak, kişinin kendisini büyük bir sıkıntıda ve dehşet hissinde bulmasına neden olur. Normal düzeyde başlayan korku nöbeti ilerleyen dakikalarda şiddetlenerek en yüksek düzeye ulaşır. Ortalama bir panik atak süresi 5 ila 30 dakikadır. Kişi bu süreçte gerçekten büyük bir tehlikeyle karşı karşıyaymış gibi tepki verir. Korkuyla birlikte gelişen fiziksel belirtileri kişi ölüm tehlikesi ve ölmek üzere olduğu şeklinde tanımlar. Atak geçtikten sonra panik atak yaşayan kişi sürekli o anın yaşandığı bedensel tepkilerin tekrarlanacağını düşünebilir ve bu yönde bir beklentiye girebilir. Sizde bu gibi durumlarda hizmet almak isterseniz Bize Ulaşın sayfamızdan bize ulaşabilir ve randevu alabilirsiniz.